سفارش تبلیغ
صبا ویژن
http://www.ParsiBlog.com/PhotoAlbum/foroozantarin/9ad02cc3ef7ac5aa225adebcee7e925d.jpg
با اظهار دوستی، دوستی استوار می شود . [امام علی علیه السلام]

خدای عشق

ارسال‌کننده : احمد فروزان در : 91/8/25 2:54 صبح

من خدایی دارم که به من گفته بدانم

عشق آغاز عاشقی نیست

عشق رشد یک حس غریب است

عشق بانی پروانه شدن نیست!

عشق اهل غروب است هوای حرفهایش مسموم دروغ است و فقط...

بانی شکستن غرور است و دل عاشق است که صبور است...

او به من گفته :بدانم در عشق تنهاییست ،گریه های بی صداییست...و پر از بی وفاییست!!!

این خدا شیطان است،زاده ی نفس من است

میروم پاک شوم....

 

حال خدایی دارم

عاشق لبخند است

هسته ی باران است

نفسش ناب و میان هق هق کودک است

چه بپوشم، چه نپوشم و چه زیبا و چه زشت او مرا میبیند میخواهد...

بنویسم،ننویسم،چه بگویم و نگویم او مرا میخواند میشنود...

او مرا خندانده است

او مرا گریانده است

من چه زیبا میستایم او را ،میپرستم او را

او پر از عاطفه است

نقطه ی عطف حروف گله است

او هوای بوسه را باران است...

او برای عشق چشم هاراشسته است،دل را گریانده است ...

او به من فهمانده است

عشق اجباری نیست...

اختیاری هم نیست....

او به گوشم خواند و دل من ارام شد

گفت :خودش می آید و تو را میخواند....

تو فقط شیدا باش...

.م.ب.

 




کلمات کلیدی :

تار

ارسال‌کننده : احمد فروزان در : 91/8/24 7:13 عصر

استاد فروزان در کنسرت مهرگان

شروع می شود با زخمه ی اول و می لرزد . می لرزد تار دل . دیگر این مضراب است که دست تو را گرفته و رسم معرفت نشانت میدهد . نغمه آزادگی به گوش میرسد آزادتر از هر زمان و جدا از هر مکان ...

 خودت باش دنیا جز این نیست، اینجا آخر دنیاست . این است آرمان حیات بشر، خودت باش، بگذار دلت بخندد و برقصد به دور از هر باید و نبایدی... اینجا فقط تویی و ... و تو .

 




کلمات کلیدی :

هرچه باشد آن نیست!

ارسال‌کننده : احمد فروزان در : 91/9/22 3:6 صبح

چنان دل کندم از دنیا که شکلم شکل تنهاییست

هر نبرد،بی پیکار

هر سلامی دشنام

هر خوش آمد؛ خواهش

هر نفس بی رویا

هرمعما گویا

هر حریق ،نی سوزان

هر حریفی ترسان

هر سعادت آزار!!

هر تباهی آباد

هر غریبی مغلوب

هر اسیری مسرور

هرزبانی لال است،هر بیانی مسکوت

هر هوایی خفقان...

بوی نا می آید!!!از سزایی آباد

......................

مرده در تنهایی آنکه گفت آزاد است...

م.ب




کلمات کلیدی :

ببین

ارسال‌کننده : احمد فروزان در : 91/9/22 2:20 صبح

سلام دوستان،میدونم دیر وقته و دیر دارم میگم اما بازم ارزشش رو داره 21 آذر ، تولد احمد شاملو  را گرامی می داریم

 

پادشاه تمام فصل های بارانی ات میشوم

و غم های دلت را میشویم

فقط گاهی تو بیا و از شهریار و شاملو

سیمین و سهراب،فروغ و نیما برایم بگو،

بخوان

واژه ای تاره کن

دیدی نو بیاور

برای این سایه روشن باغ نگاهم و تمام عاشقانه هایم

بیا و گلدانی سپید را ببین

روی میز کوچک خوابآلوده

برای تو اینجا نشاندمش

و این دو بانوی زیبا را که با دستانشان محصورش کرده اند

راستی شاید تو فهمیدی منطورشان چیست...

میدانی؟

چقدر این گلهای خشک و تن نیمه عریان این بانوان تنهایی دستان مرا لمس کزده اند...

بیا اینجا ببین که قوزک پایم چطور از حدقه بیرون زده بس که

درخیالت پیاده قدم زده ام،بلکه وقت کشی در آن

 مجالی باشد برای بیش تر دیدنت!

ببین دامان و سرآستین بلند لباسم را برای اشک هایت محیا کرده ام

کافیست برای شستنشان قطره ای اعتماد در چشمانم بچکانی

من نام کوچک نیازت را میخوانم...

م.ب




کلمات کلیدی :

متقاضیان کارگاه آواز صدایشان را برای شهرام ناظری ارسال کنند

ارسال‌کننده : فرزاد سمیعی در : 91/9/21 12:45 صبح

ثبت نام کنندگان در کارگاه آواز شهرام ناظری می‌توانند تا پایان دی ماه در هر سطحی که قرار دارند، نمونه‌ای از صدای ضبط شده‌ی خود را برای شوالیه آواز ایران ارسال کنند.

به گزارش خبرنگار بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، علاقه‌مندانی که تابستان امسال برای حضور در کارگاه آواز شهرام ناظری ثبت نام کرده بودند، باید نمونه‌ای از صدای ضبط شده‌ی خود را به آدرس nazeri.workshop@gmail.com ایمیل کرده و پس از بررسی اولیه‌ی صدای متقاضیان توسط شهرام ناظری، پذیرفته شدگان جهت انجام آزمون حضوری دعوت خواهند شد.

نازنین سجادی مدیر کارگاه آواز شهرام ناظری با بیان این که اجباری در ضبط صدای متقاضیان به صورت استودیویی وجود ندارد، در این‌باره گفت: متقاضیان با هر وسیله‌ی غیر حرفه‌ای حتی موبایل خود هم می‌توانند نسبت به ضبط صدا اقدام کرده و نمونه‌ی صدای خود را با مدت‌زمان حداکثر دو دقیقه با ساز یا بدون همراهی ساز آماده و ارسال کنند.

او یادآور شد: تمام کسانی که در این کارگاه ثبت‌نام کرده‌اند از طریق ایمیل و یا پیامک تا آخر آذرماه از این فراخوان مطلع خواهند شد.




کلمات کلیدی :

مرثیه ای برای تار که به کام کشور آذربایجان خوش نواخته شد

ارسال‌کننده : فرزاد سمیعی در : 91/9/21 12:38 صبح

قصه تلخی است؛ حکایت یک ساز زهی است که ایرانی‌ها با نوایش خاطره‌ها دارند. آقاحسین‌قلی، میرزا عبدالله، علی‌نقی وزیری، موسی معروفی، علی‌اکبر شهنازی و...بر آن زخمه زدند و بالنده‌اش کردند. اما خیلی راحت به خاطر اهمال و بی‌دقتی از دستمان رفت و به نام کشور دیگری ثبت شد.

به گزارش خبرنگار بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، داستان از جایی شروع می‌شود که کمیسیون میراث جهانی یونسکو در هفتمین نشست خود در پاریس، چند اثر جدید را به فهرست میراث معنوی جهان افزود که یکی از آن‌ها، ساخت و نوازندگی ساز «تار» به نام کشور آذربایجان است.

یونسکو روش‎های سنتی در ساخت تار و نحوه نوازندگی و اجرای آن را که از سوی کشور آذربایجان معرفی شده بود، درنشست اخیر کمیسیون میراث معنوی یونسکو به ثبت رساند، در حالی که «تار» همان سازی است که به دست درویش‌خان شش سیمی شد.

بهروز وجدانی پژوهشگر موسیقی در این‌باره به ایسنا توضیح داد: این پرونده از سوی جمهوری آذربایجان به یونسکو ارائه شده است. در حالی که قبل از به وجود آمدن کشوری به اسم جمهوری آذربایجان، ایران «تار» داشت.

او تصریح کرد: اشکال کار در یک پسوند است. این ساز باید با عنوان «تار آذربایجانی» به ثبت می‌رسید در حالی که در فهرست میراث معنوی تنها از عنوان «تار» استفاده شده است و باید به این نکته هم توجه داشت که تار آذربایجان از نظر شکل، تعداد سیم و شیوه نوازندگی با تار ایرانی متفاوت است.

وجدانی اضافه کرد: آن‌ها تار را با عنوان بخشی از هویت ملی آذری ثبت کرده‌اند و از این لحاظ پرونده هیچ مشکلی ندارد. دو سال پیش هم موسیقی عاشیق‌ها به نام جمهوری آذربایجان ثبت شد که ترکیه هم به ثبت آن اقدام کرد.

این پژوهشگر همچنین اظهار کرد: گرچه کشور آذربایجان، موسیقی عاشیق‌ها و تار را به نام خود ثبت کرده اما مانعی برای ثبت این دو از سوی ایران وجود ندارد.

وی همچنین گفت: در حال حاضر هم می‌توانیم تاری را به ثبت برسانیم که در جای‌جای ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد و قرار نیست هر که زودتر از خواب بیدار شد، برود و چیزی را به ثبت برساند.

وجدانی اضافه کرد: یونسکو برای ثبت یک اثر، تاریخ را بررسی نمی‌کند. جمهوری آذربایجان حدود 200سال می‌شود که شکل گرفته است. در حالی که چند سال پیش از شکل‌گیری جمهوری آذربایجان، ساز تار در آن منطقه وجود داشته است.

این پژوهشگر در پایان سخنانش اظهار امیدواری کرد تا اگر سایر کشورهای همجوار در ثبت یک اثر دارای پرونده مشترکی با ما بودند، از پسوندهای صحیح استفاده کنند. مثل سوزن‌دوزی قوم بلوچ، موسیقی کردی ایرانی یا موسیقی کردی عراق.

 

 

به گزارش ایسنا، هنوز معلوم نیست که آیا مسئولان فرهنگی ایران قصد دارند نسبت به پرونده اصیل‌تربن ساز ایرانی که به اسم آذربایجان ثبت شده است، واکنش نشان دهند یا خیر؟




کلمات کلیدی :

بیوگرافی \فرهنگ شریف\

ارسال‌کننده : فرزاد سمیعی در : 91/9/20 3:6 عصر

 

فرهنگ شریف، (1310، آمل )، از نوازندگان سرشناس تار است.

وی تار را نزد استادان عبدالحسین شهنازی و مرتضی نی داوود، تارنوازان بزرگ اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی آموخت، اما شیوه? نوازندگی وی به اساتیدش شباهتی ندارد و مخصوص خود اوست. وی از تکنوازان و بداهه‌نوازان سرشناس موسیقی ایرانی شناخته می‌شود.

در سن دوازده سالگی نخستین تک نوازی خود را که به صورت زنده از رادیو پخش می‌شد با موفقیت اجرا کرد و به دنبال آن در اغلب برنامه‌های گلها به عنوان تک نواز آواز، خوانندگان برنامه را همراهی می‌کرد.

یکی از مهمترین و دلنشین‌ترین سبک‌های نوازندگی تار متعلق به اوست. ایشان با ابداعاتی که در نحوه انگشت گذاری و مضراب زنی در نقاط مختلف سیم‌های تار انجام داده از تار صدائی کاملاً متفاوت به وجود آورده که بسیاری معتقندند زیباترین صدای تولید شده از ساز تار است.

وی با قریحه بی مانندش ملودی‌های بسیار لطیف و زیبا ساخته، استفاده از ظرفیت‌های تار در صدادهی‌های متنوع، سکوت‌های سنجیده، آفرینش جملاتی فارغ از قالب‌های ردیف، جواب‌های کوتاه و مؤثر، اجرای ماهرانه انواع کشش‌ها و مالش‌های طولی و عرضی (که ریشه در روش‌های ویولن نوازی ایرانی دارد)، تکیه بر خیال آزاد و قدرت ایجاد موقعیت‌های خلسه آور هنگام تکنوازی و آفرینش کوک‌های گوناگون اختصاصی از ویژگی‌های برجسته هنر نوازندگی استاد می‌باشد.

فرهنگ شریف در کارنامه هنری خود با خوانندگانی چون گلپا، ایرج، تاج اصفهانی، دلکش, غلامحسین بنان، محمدرضا شجریان، محمودی خوانساری، روح انگیز همنوازی داشته‌است و در چند فستیوال بین‌المللی از جمله فستیوال موسیقی برلین توانسته‌است ساز تار را به خوبی به جهانیان بشناساند. فرهنگ شریف چند سالی را در دانشگاه‌های مطرح آمریکا به امر آموزش موسیقی مشغول بود. استاد فرهنگ شریف همچنین دارای نشان درجه یک هنری معادل دکترا است که در دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی به ایشان اهدا شده‌است.

آثار

  • آثار متعدد در برنامه گلها به همراه آواز آقایان بنان، اکبر گلپایگانی، ایرج و...
  • عشاق
  • زمرد
  • همایون (برنامه گلها با محمدرضا شجریان)
  • عاشقانه‌ها
  • شور معشوق
  • زخمه
  • کرشمه
  • اصفهان
  • مهر افروز
  • ساز و نوا
  • سدره
  • پیوند مهر با آواز محمدرضا شجریان

منبع: ویکیپدیا

 




کلمات کلیدی :

معرفی کتاب بهداشت نوازنده/ انسیه تبریزی، محمد عبدلی

ارسال‌کننده : فرزاد سمیعی در : 91/9/7 11:21 عصر

 

همیشه در مدرسه، جامعه، خانه و جاهای دیگر همه مان درباره ی بهداشت شنیده ایم. بهداشت روان، فردی، عمومی و..  یا شاید بهداشت افراد مختلف مانند بهداشت معلمان، دانش آموزان و.... اما تابه حال کسی به این موضوع نپرداخته بود که نوازندگان وهنرمندان عرصه ی موسیقی هم باید قوانینی مخصوص داشته باشند با نام بهداشت نوازنده! البته بهداشت نوازنده را هم می توان شاخه ای از بهداشت روان دانست، زیرا هر کس که نوازنده ی سازی باشد، می داند که برای نواختن، چه شرایطی باید فراهم باشد.
 
کتاب بهداشت نوازنده نوشته‌ی انسیه تبریزی و محمد عبدلی مشتمل بر نه گفتار است: 
استرس، رهایی ذهن، رهاسازی، نحوه‌ی عملکرد دو نیمکره‌ی مغز، ستون مهره‌ها، دست، زانو، گوش، پوست.
 
استرس: گفتار اول درباره‌ی تأثیر استرس بر قسمت‌های مختلف بدن است. نوازندگان هر سازی به خوبی می دانند که هنگام نواختن، استرس بر همه ی عضلات درگیر بدن اثر می گذارد.
رهایی ذهن: گفتار دوم، راهکارهایی را برای رهایی از موقعیت‌های نامناسب روحی ارائه داده است. حتی یک نوازنده ی  خیلی ماهر هم نمی تواند با وجود افکار منفی، بنوازد.
رهاسازی: گفتار سوم در رابطه با چگونگی کنترل ساختار عضلانی ـ اسکلتیِ بدن است. استیل بدن و طرز نشستن نوازنده، متناسب با سازی که می نوازد، بسیار مهم است و اگر قوانین درست نشستن و ترتیب صحیح استیل اجرا نشود،  هم به خود نوازنده و هم به نوع نوازندگی او لطمه وارد می شود.
 
گفتارهای بعدی در رابطه با اعضایی است که از بیشترین درگیری حین نوازندگی برخوردارند؛ نحوه‌ی عملکرد این اعضا و علائم بیماری‌های وابسته به آنها و راهکارهایی در رابطه با تقویت این اعضا، برای سهولت در امر نوازندگی و به منظور جلوگیری از بروز عارضه‌های دیگر، ذکر شده است. آگاهی از نحوه‌ی عملکرد اجزای بدن و شناخت هرچه دقیق‌تر مکانیسم آن، می‌تواند زمینه ‌ساز استفاده‌ی بهینه از بدن و بالا بردن سطح توانایی آن باشد. این آگاهی برای نوازندگان از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که آن ها به واسطه‌ی تداوم کار در زمانی طولانی‌تر از معمول و استفاده‌ی بیش از حد از اعضایی مشخص? درگیر بیماری‌های وابسته به شغل می‌شوند. 
 
کتاب بهداشت نوازنده حاوی مطالب و اطلاعات پزشکی در خصوص بهترین وضعیت نوازندگی و نحوه ی مراقبت از اعضای بدن برای جلوگیری از آرتروز زود هنگام و محدودیت های فیزیکی منتشر شده است و به کمک نوازندگان می آید. شایان ذکر است که در راستای مباحث مطرح شده، جلساتی نیز توسط مولفان کتاب درخانه ی موسیقی برگزار شد.
 
با هم قسمتی از پیشگفتار کتاب را می خوانیم: وسعت و دامنه ی کارآیی اعضا به گونه ای است که با تکرار و تداوم کارهای روزمره تقویت می شود و در جهت بهبود اعمال حرکت می کند. این کارآیی زمانی قابل قبول خواهد بود که شخص، سه شاخص مهم را رعایت کند: طول زمان بهره بری، چگونگی استفاده از اعضا و بهداشت حرفه ای؛ شامل پیش بینی، شناسایی، ارزیابی و کنترل عوامل زیان آور.
 
کتاب بهداشت نوازندگان با ارائه ی تصاویر طراحی شده از اعضای مختلف بدن، نحوه ی حرکات و نرمش های لازم برای نوازندگان را توضیح داده است. این کتاب اولین بار توسط انتشارات ماهور به چاپ رسید.
منبع:
 "سایت زنان موسیقی"

 




کلمات کلیدی :

شهرام ناظری زاگرس را منتشر می کند

ارسال‌کننده : فرزاد سمیعی در : 91/9/6 10:7 عصر

ارسلان کامکار، آهنگساز و نوازنده ارکستر سمفونیک تهران با اعلام این خبر گفت: آلبوم "زاگرس" با آهنگسازی من و خوانندگی شهرام ناظری که آخرین مراحل ضبط آن دو سال پیش به پایان رسیده است، پس از  14 سال به زودی از سوی نشر مشکات منتشر می‌شود.

وی افزود: آهنگسازی و ضبط موسیقی این آلبوم در حدود 14 سال پیش انجام شد ولی آواز این قطعات را دو سال پیش با صدای شهرام ناظری در استودیو بل ضبط کردیم اما به دلیل ناتمام ماندن مراحل نهایی و تغییر بخشی از محتوای این اثر انتشار آن با تاخیر همراه بود. همچنین حق انتشار آن به محمدعلی چاووشی(مدیر نشر مشکات) فروخته شده بود که پس از پیگیری‌های بسیار ایشان اعلام کردند که به زودی این اثر روانه بازار موسیقی می‌شود.

این آهنگساز درباره قطعات آلبوم زاگرس نیز گفت: این آلبوم شامل هشت قطعه است که قطعات اصلی این آلبوم از ملودی‌های محلی مناطق غرب کشور همچون لری، کردی، کرمانشاهی و بختیاری گرفته شده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین ارژنگ کامکار، اردشیر کامکار (کمانچه)، اردوان کامکار (سنتور) و ... با ما در این اثر همکاری کرده‌اند.

منبع :
هنرآنلاین



کلمات کلیدی :

شهرام ناظری، حنجره زخمی درد

ارسال‌کننده : فرزاد سمیعی در : 91/9/6 9:58 عصر

خاک پدران است که دست دگران است
هان ای پسرم، خانه نگهدار پدر شو


عصر کامیابی های پوشالی در موسیقی ایرانی دارد نرم نرمک کم نور و کم نور می شود. عصر تبدیل اندیشه به کالا نیز هم چنین. ما که سخت زمستان دیده و زخمی جهالت بوده ایم، کم کم از درونمان هنرمندانی به کمال می رسند تا مار نوید دهند در دوران معاصر سرگرمی های پشمکی را خاک خواهند کرد. خبر خوبیست. حالمان دارد رفته رفته خوب می شود. باید این چنین می شد. ما در یکی و دو دهه اخیر در عرصه موسیقی غالبا فرهنگ یکنواخت و بعضا تو خالی را دنبال می کردیم و اینک سخت نیازمند موسیقی والا و تفکر برانگیزیم. در اینجا نگاه من به همان خط تولید آثار موسیقایی است که در خود مطلقا تمایلی به هنری بودن و حفظ ریشه ها و اصالت نمی کند و عریان به نوعی کسب و کار دیکته شده هنرکش تن می دهد. ما نمی خواستیم. این چنین مان کردند. این لایه ی خونی که بر چشمان ما هنرمندان نشسته از کجا آمده است؟ مگر نه اینکه می خواستیم فردوسی و مولانا و حافظ و عطار و حلاج و بوسعید ابوالخیر و بایزید بسطامی و ...را فریاد کنیم. ادامه مطلب...


کلمات کلیدی :

   1   2      >